ГоловнаПолітика

Порошенко чекає на пояснення від багатих декларантів

Перевірок уникнути не вдасться, дав зрозуміти президент.

Порошенко чекає на пояснення від багатих декларантів
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що українські чиновники і депутати повинні пояснити походження майна, яке вони показали в електронних деклараціях.

"Люди приписали собі в них готівку, думаючи, що це - нульова декларація, яка надалі дозволить їм уникнути перевірок. Проте мета е-декларування - підбити підсумок того, що вони робили 25 років, щоб вони пояснили, звідки це. Народ і суспільство мають право знати. І боротися потрібно не з багатими, як думають деякі, а зі злочинцями", - сказав він під час Міжнародного економічного форуму у Львові.

На переконання президента, злочинці - це люди з "квартирами, машинами, дачами, віллами, літаками", які постійно перебували на державній службі.

Нагадаємо, 30 жовтня в Україні завершилася подача чиновниками вищого рівня електронних декларацій.

Декларування показало, що люди, які перебувають при владі, мають величезні статки. Зокрема, сума коштів, задекларованих народними депутатами, дорівнює 12,3 млрд грн. Це 31% державного бюджету Молдови на 2016 рік.

Генпрокуратура має намір перевірити, чи сплатили податки народні депутати, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram