ГоловнаПолітика

Тимошенко побоюється використання спецконфіскації для репресій

"Майно зможуть конфіскувати у будь-кого, хто щось не так зробить проти влади".

Тимошенко побоюється використання спецконфіскації для репресій
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що механізм спецконфіскації може стати інструментом репресій проти незгодних.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Це закон про те, як проводити політичні репресії проти тих, хто виступить проти цієї влади. Законопроектом надається право конфіскації майна без суду і слідства. І це означає, що майно зможуть конфіскувати в будь-кого, хто щось не так зробить проти влади", - заявила вона.

Ще одна мета, яку переслідують ініціатори законопроекту, вважає Тимошенко, - отримання доступу до мільярдних корупційних схем.

"Вони хочуть дістатися до державних цінних паперів, які сьогодні заблоковані на рахунках Ощадбанку на суму понад 1 млрд доларів, і планують на цих цінних паперах заробити великі корупційні доходи. Вони хочуть продати їх з дисконтом, забрати ті нараховані відсотки, які ще не отримані, а це - сотні мільйонів доларів", - заявила лідер "Батьківщини".

Також вона стверджує, що прийняття закону дозволить легалізувати корупційні схеми з продажу нафтопродуктів на суму понад 1 млрд грн, які свого часу були відібрані, перероблені на Одеському припортовому заводі та реалізовані. "Ці гроші поділили між собою чиновники. І тепер їм треба цим законом про спецконфіскацію закрити цю угоду і списати це на АТО", - сказала вона.

Нагадаємо, Рада вже кілька разів провалювала законопроекти, які повинні дозволити процедуру спецконфіскації коштів екс-президента Януковича і його оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram