ГоловнаПолітика

Верховний Суд визнав законним перейменування смт Комсомольське в Слобожанське

Ухвала є остаточною і не підлягає оскарженню.

Верховний Суд визнав законним перейменування смт Комсомольське в Слобожанське
Фото: www.vru.gov.ua

Верховний Суд України підтвердив законність перейменування смт Комсомольське Харківської області в Слобожанське, повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті.

Рішення колегія суддів Верховного Суду прийняла 1 листопада. Судді розглянули скаргу громадянина Олександра Реброва на постанову Вищого адміністративного суду України, в якій він просив визнати незаконним і скасувати постанову Верховної Ради від 4 лютого 2016 року в частині перейменування смт Комсомольське в Слобожанське.

"Вищий адміністративний суд України постановою від 1 серпня 2016 р відмовив у задоволенні позову і залишив чинним оскаржуване рішення парламенту. Дослідивши надані докази та заслухавши пояснення учасників процесу, суд дійшов висновку, що перейменування смт Комсомольське в Слобожанське було здійснено Верховною Радою України відповідно до закону, а тому підстави для його скасування відсутні", - розповів юрист Українського інституту національної пам'яті Сергей Рябенко.

Не погоджуючись з рішенням ВАСУ, Олександр Ребров подав скаргу на це рішення до Верховного Суду України.

За результатами розгляду скарги, заслухавши пояснення представника Українського інституту національної пам'яті, колегія суддів Верховного Суду України дійшла висновку, що скарга не підлягає задоволенню. Сам Ребров на засідання Верховного Суду не з'явився.

Таким чином, постанову Вищого адміністративного суду України, якою підтверджено законність перейменування смт Комсомольське в смт Слобожанське, залишили чинною. Відповідно і рішення Верховної Ради України про перейменування селища є чинним.

Ухвала Верховного Суду є остаточною і не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, напередодні Вищий адміністративний суд України визнав законним перейменування міста Орджонікідзе в Дніпропетровській області в Покров.

Перейменування населених пунктів, названих на честь радянських діячів і організацій, провели, виконуючи норми закону про декомунізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram