ГоловнаПолітика

Нардеп Мельничук відхрестився від трильйона гривень

Депутат мав 10 млн гривень, але заявив, що витратив їх.

Нардеп Мельничук відхрестився від трильйона гривень
Сергей Мельничук
Фото: стоп-кадр видео www.hromadske.tv

Депутат Верховної Ради, колишній комбат батальйону "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що вказав трильйон гривень у своїй електронній декларації задля привернення уваги.

"Я цю суму сплановано показав. Хотів привернути увагу світової спільноти, що декларації легалізують корупційні гроші. Це ті самі офшори виходять", - заявив Мельничук у коментарі "ВВС Україна".

На його думку, е-декларації дають можливість легалізувати "награбоване у народу за 25 років".

Сергій Мельничук в останній вечір перед завершенням декларування хотів змінити цифри, але не зміг з технічних причин.

"Система мені не дала цього зробити. Я виправлю, щоб не було кримінальної відповідальності. Є сім днів на зміну даних, я це зроблю", - запевнив він.

За неправильні дані в е-декларації передбачена кримінальна відповідальність - два роки тюремного ув'язнення. Однак на виправлення помилок законом передбачено сім днів.

В оновленій декларації Мельничук вкаже, що 2015 року отримав 10 мільйонів гривень.

"Це були не особисті кошти, а допомога", - додав Сергій Мельничук. Він стверджує, що вже витратив їх на допомогу бійцям АТО і їхнім сім'ям.

Нагадаємо, Сергій Мельничук у минулому був командиром добровольчого батальйону "Айдар". Його обрали за списком Радикальної партії, але він покинув її і увійшов у групу "Воля народу". Мельничук перебуває під слідством за звинуваченням у заволодінні чужим майном під час подій у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram