ГоловнаПолітика

Мосійчук задекларував колекцію старовинної холодної зброї

Депутат виявився мультимільйонером і колекціонером.

Мосійчук задекларував колекцію старовинної холодної зброї
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Ігор Мосійчук вказав у своїй електронній декларації, що йому належить колекція старовинної холодної зброї.

Зокрема, він має китайський меч 14 століття, турецький ятаган 16 століття, кинджали нацистських підрозділів СС і СА, британський палаш 16 століття, шість французьких шпаг 16-17 століть, дві українські шаблі 16 століття, дагестанський кинджал 17 століття, три іспанські шаблі 17-18 століть, чотири німецькі шаблі 18-19 століть, церемоніальну шпагу Російської імперії, а також 4 португальські шпаги 16-17 століть.

Також депутат володіє швейцарськими наручними годинниками, п'ятьма картинами і двома іконами 18 століття, свідчить його декларація.

Крім того, Мосійчук задекларував ноу-хау "Чорні чоловічки" (назва підрозділу добровольців).

Свої гроші нардеп зберігає в готівковому вигляді: 183 тисячі доларів, 145 тисяч євро і 780 тисяч гривень. Автомобілі нардепа: Mercedes GL450 і Lexus LX570.

Нагадаємо, 17 вересня 2015 року тодішній генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу в підприємницькій діяльності.

Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука. При цьому подання про зняття недоторканності не розглядали профільні комітети, чого вимагає процедура. У результаті 10 травня 2016 року Верховний Суд визнав незаконною процедуру, за якою Мосійчука позбавили недоторканності, і повернув депутату імунітет від кримінального переслідування.

У зв'язку із цим суд досі не розглянув обвинувальний акт проти Ігоря Мосійчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram