ГоловнаПолітика

Горбатюк назвав активи, арештовані у справах Януковича

"Робота з виявлення майна триває".

Горбатюк назвав активи, арештовані у справах Януковича
Фото: Макс Требухов

Голова Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк назвав суми грошових коштів і активів, на які за зверненням його слідчих накладено арешт.

"Навіть без урахування справ Арбузова, Курченка і Клименка, які в нас забрали, виявлено та заблоковано зарубіжних активів і грошових коштів колишніх чиновників на загальну суму понад 107 млн доларів, 122 млн швейцарських франків, 22 млн євро (усього понад 250 млн доларів). Під час слідства із цих коштів за кордоном арештовано приблизно 30,6 млн доларів, 515 тис. євро, 1 млн 375 тис. швейцарських франків", - повідомив він в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Окрім того, на рахунках у банках України арештовано понад 35 млн гривень, 15,3 млн доларів, 542 тис. євро, цінних паперів на суму 722 млн гривень і 5,5 млн доларів, кошти підконтрольних компаній на суму 1 млрд гривень, а також 5 млн доларів, знайдені під час обшуків. Арештовано також 64 земельні ділянки, понад 200 об'єктів житлового та нежитлового фонду, 40 гаражів, 37 автомобілів, 8 водних транспортних засобів та інші цінності, вартість яких встановлюють. І робота з виявлення майна триває", - заявив Горбатюк.

Нагадаємо, що генпрокурор Юрій Луценко оголосив догану Горбатюку за неефективне розслідування справ проти Януковича, після чого з його департаменту було виведено Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями. Воно повинно завершити слідство і передати в суд кримінальну справу проти колишнього президента України Віктора Януковича. Департаменту спеціальних розслідувань залишили тільки розслідування і передачу до суду справ стосовно Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram