ГоловнаПолітика

Парубій просить Європарламент проголосувати за безвізовий режим з Україною

Україна розраховує на рішення Європарламенту щодо "безвізу" до річниці Євромайдану - 21 листопада.

Парубій просить Європарламент проголосувати за безвізовий режим з Україною
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і голова комітету із закордонних справ Європейського Парламенту Ельмар Брок закликали Європейський Парламент проголосувати за безвізовий режим з Україною до річниці Євромайдану - 21 листопада 2016 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВРУ.

Як зазначається, Парубій провів зустріч з Броком, в рамках якої зазначив, що річниця подій Євромайдану, 21 листопада 2016 року, буде важливою символічною датою для завершення лібералізації візового режиму.

У свою чергу, Брок повідомив, що затримка в завершенні лібералізації візового режиму була внутрішньою інституційною проблемою Європейського Союзу і не стосувалася змістовних питань лібералізації візового режиму.

"Ельмар Брок і Андрій Парубій разом закликали Європарламент знайти рішення та завершити процес лібералізації візового режиму до річниці подій Євромайдану - 21 листопада 2016 року", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС не затвердить безвізовий режим з Україною до прийняття механізму його припинення.

Нагадаємо, раніше комітет Європарламенту проголосував за скасування віз для українців. Після комітету LIBE питання безвізового режиму у жовтні буде розглядати парламентська сесія Європарламенту. Потім рішення ухвалить Рада ЄС. Набуття чинності безвізового режиму відбудеться на 21-й день після затвердження або з дати, яка буде прописана в рішенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram