ГоловнаПолітика

Вищий спецсуд відкрив справу про факт збройної агресії РФ проти України

Зараз суд вже витребував справу з Шевченківського суду.

Вищий спецсуд відкрив справу про факт збройної агресії РФ проти України
Фото: runews.su

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ вирішив відкрити провадження у справі про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це йдеться в постанові суду від 21 жовтня 2016 року, передає прес-служба проекту "Відкритий суд".

Як зазначається, справа буде розглянута колегією суддів під головуванням судді Мазура Л. М.

На цю мить Вищий суд витребував справу з Шевченківського районного суду міста Києва, який і вирішив відмовити в задоволенні факту збройної агресії Росії проти України.

Як відомо, 12 травня 2016 року Шевченківський районний суд Києва постановив рішення про відмову в задоволенні заяви Батрина С. В. (керівника проекту "Відкритий суд", – ред.) про встановлення факту збройної агресії РФ проти України, зазначивши, що цей факт загальновідомий і не впливає на права громадянина. Апеляційний суд міста Києва відмовився скасовувати це рішення.

Нагадаємо, 12 жовтня ПАРЄ прийняла дві резолюції щодо України із запропонованими поправками - звіт німецького політика Марі-Луїза Бека і чеського депутата Крістіни Зеленкової по Донбасу. Конфлікт на Донбасі визнаний російською агресією, проведення виборів на окупованих територіях в нинішніх умовах визнано неможливим через небезпеку. Крім того, були засуджені вибори в Держдуму РФ, проведені на території анексованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram