ГоловнаПолітика

Нардеп Матвієнко задекларував церкву

УПЦ МП вважає, що храм повинен дістатися їй.

Нардеп Матвієнко задекларував церкву
Фото: church.ua

Депутат Верховної Ради Анатолій Матвієнко з БПП вказав у своїй електронній декларації храм Успіння Пресвятої Богородиці в селі Бирлівка біля міста Бершадь.

Улітку 2016 року навколо цієї церкви виник скандал. Народний депутат, який побудував її, виявився власником і будівлі храму, і землі, на якій він розташований. Матвієнко вирішив подарувати храм Бершадській міській раді, надавши йому право "до створення Єдиної помісної української церкви" і надавати його для використання будь-якої конфесії.

Проти виступив митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонофан з Української православної церкви Московського патріархату, оскільки його священики більше року служили в цьому храмі і вважали себе його повноправними власниками.

Однак міська рада Бершаді відхилила прохання УПЦ МП у передачі їм храму "в дар". Після цього клірик Тульчинської єпархії протоієрей Олег Мураховський запропонував віруючим УПЦ МП Вінницької області зібрати гроші на викуп храму, а до цього орендувати храм у Матвієнка, пише місцеве видання "Винбазар".

Нагадаємо, Анатолій Матвієнко, який народився в Бершаді, в 90-х роках деякий час очолював Вінницьку ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram