ГоловнаПолітика

Світлична зустрілася з делегацією США та послом Аргентини

Харківська облдержадміністрація надасть посольству Аргентини низку інвестиційних проектів.

Світлична зустрілася з делегацією США та послом Аргентини
Фото: kharkivoda.gov.uf

Губернатор Харківської області Юлія Світлична зустрілася сьогодні з делегацією Сполучених Штатів Америки і послом Аргентини. Предметом переговорів стало розширення співпраці з цими країнами в економічній сфері, питаннях безпеки та боротьби з корупцією, повідомляє сайт ХОДА.

Під час свого візиту в Харківську область другий заступник Держсекретаря США Джеймс Волш підтвердив готовність до подальшої співпраці з регіоном і розширення кількості спільних проектів.

"США будуть продовжувати підтримувати Україну - не тільки в Києві, але і в регіонах. Ми будемо продовжувати підтримку розвитку відкритого, прозорого суспільства і проектів, спрямованих на боротьбу з корупцією", - зазначив керівник делегації США.

Голова Харківської ОДА підкреслила, що робота з міжнародними партнерами є важливим пріоритетом діяльності керівництва регіону.

"Довіра з боку посольства Сполучених Штатів Америки дозволила нам реалізувати низку проектів, яких немає в жодній іншій області України. План спільних дій у питаннях боротьби з корупцією, прийнятий Харківською облдержадміністрацією та Посольством США, дозволив нам реалізувати низку спільних проектів, метою яких, зокрема, є впровадження принципів прозорості роботи органів державної влади та економія бюджетних коштів при проведенні держзакупівель. Серед таких проектів - створення Регіонального центру адміністративних і соціальних послуг в місті Харкові", - підкреслила Юлія Світлична.

Головною темою розмови Юлії Світличної та посла Аргентинської Республіки в Україні Хосе Альберто Алонсо стала співпраця у промисловій сфері. В рамках візиту в Харківську область, яка стала першим регіоном України, який відвідав Хосе Альберто Алонсо на посаді посла, делегація Аргентини ознайомилася з виробничими потужностями заводів "ФЕД", "Турбоатом" та фармацевтичної фабрики "Здоров'я".

За словами Хосе Альберто Алонсо, зараз в посольстві вже розглядаються кілька проектів, які Україна і Аргентина планують реалізувати спільно, в тому числі - за участю Харківської області.

"Ці проекти стосуються авіабудування, виробництва турбін та фармацевтики. Думаю, що в наступному році ми вже зможемо презентувати ці проекти в дії і розповісти про результати їх реалізації", - розповів посол.

Також Юлія Світлична і Хосе Альберто Алонсо домовилися про те, що Харківська облдержадміністрація надасть посольству Аргентини низку інвестиційних проектів.

"Після їх розгляду у нас буде можливість більш предметно говорити про реальні перспективи співпраці. Активізація міжнародних відносин дає економічний імпульс. Залучаючи іноземні дипломатичні і торгові делегації, ми даємо їм можливість ознайомитися з тією продукцією, яка випускається в Харківській області, побувати на підприємствах і визначити напрями для співробітництва, цікаві нам", - сказала Юлія Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram