ГоловнаПолітика

Логвинський: Росія не проситиме ПАРЄ про відновлення повноважень

"Вони вимагали гарантій, що, якщо ми зайдемо, нас обов'язково туди приймуть".

Логвинський: Росія не проситиме ПАРЄ про відновлення повноважень
Георгий Логвинский
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Георгій Логвинський, який входить в українську делегацію в ПАРЄ, вважає, що Росія не буде просити цю організацію про відновлення її повноважень на 2017 рік.

Про це він сказав

на круглому столі в Інституті Горшеніна."Я думаю, що Росія навіть не ризикне податися в Парламентську асамблею. У січні вони повинні подати документи і сказати: ми хочемо спробувати, візьмуть нас чи ні. Ось цього "хочемо спробувати" не буде. За моєю інформацією, саме від керівництва Парламентської асамблеї під час візиту до Москви вони вимагали: дайте нам гарантії, що з нами не буде історії ганьби, що, якщо ми зайдемо, нас обов'язково туди приймуть", - сказав депутат.

На його думку, після

резолюції ПАРЄ від 12 жовтня, в якій представники 46 європейських парламентів визнали російську агресію проти України, таких гарантій Росії ніхто дати не може.

"Ми бачимо, як змінилася риторика політиків [після цієї резолюції]. На цій самій сесії був президент Франції, який виступав до резолюції і вів доволі двояку позицію: і вашим, і нашим. Коли виступав Штайнмаєр після резолюції, він уже підкреслив, що 46 країн відкрили йому очі, і дійсно - без умов безпеки вільного волевиявлення не може бути на окупованій території", - підкреслив Логвинський.

Він вважає, що Україна повинна максимально використовувати прийняту резолюцію і спробувати домогтися посилення санкцій і обмежень, введених проти Росії.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко назвав резолюцію ПАРЄ стосовно України перемогою дипломатії на шляху боротьби проти агресії Росії щодо України.

Повноваження Росії в ПАРЄ анульовано з весни 2014 року, коли вона незаконно анексувала український півострів Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram