ГоловнаПолітика

Депутат Загорій пояснив купівлю "квартир Луценка"

Світлана Риженко нібито взяла в нардепа позику в 2009 році і не змогла повернути.

Депутат Загорій пояснив купівлю "квартир Луценка"
Глеб Загорий
Фото: Макс Требухов

Екс-бухгалтер сімейного бізнесу генпрокурора Юрія Луценка Світлана Риженко продала вісім квартир у Києві депутатові від БПП Глібу Загорію, оскільки на змогла повернути позику, заявив Загорій.

"А правда дуже проста і не хитромудра: у 2009 році знайома Світлана Риженко звернулася по допомогу з приводу безпроцентну позику коштів для придбання нерухомості з умовою повернення цих коштів або самої нерухомості. Все було оформлено прозоро, як, власне, і останню гучну за чиїмсь задумом угоду. Кілька років нерухомість, яку придбала Світлана, була виставлена на продаж у декількох ріелторських кампаніях, а оскільки борг не було погашено, Світлана Риженко запропонувала мені як позичальникові отримати цю нерухомість у власність як погашення боргу за оціночною вартістю з урахуванням проведеного ремонту, що і було проведено абсолютно офіційно без участі підставних осіб або фірм", - написав він у фейсбуці.

24 жовтня депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що в Луценка є дорога нерухомість у центрі Києва, оформлена на бухгалтера його дружини. Пізніше виявилося, що ці квартири напередодні викупив Загорій. У Національному антикорупційному бюро заявили, що перевірять, чи пов'язаний генпрокурор із цією нерухомістю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram