ГоловнаПолітика

Яценюк: США повинні брати участь у переговорному процесі з питань Донбасу

Екс-прем'єр зустрівся з Джозефом Байденом.

Яценюк: США повинні брати участь у переговорному процесі з питань Донбасу
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки мають взяти участь у переговорному процесі з урегулювання ситуації на Сході України.

Таку позицію озвучив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк на зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом 26 жовтня в Вашингтоні. Про це Арсеній Яценюк написав на своїй сторінці в Facebook.

Як уже повідомляли, після закінчення зустрічі з Джозефом Байденом Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналістам наголосив, що "американська сторона підтримує позицію, що перший і основний етап - це етап безпеки": "Ми не можемо переходити до якихось політичних питань, не маючи рішення з безпеки".

"Я наполягатиму на тій позиції, яку неодноразово озвучував: ключові умови для того, щоб взагалі далі дискутувати про політичне врегулювання, - це безпека", - наголосив Арсеній Яценюк.

"Росія повинна забратися з української території. Перше - це зупинка вогню. Цього так і немає. Друге - це відведення військ і важкого озброєння. Третє - це повернення контролю над українським кордоном. Це три ключові позиції, які є частиною «Мінська». І треба домагатися, щоб Росія їх виконувала", - зазначив лідер "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram