ГоловнаПолітика

Підвищення зарплат не вплине на інфляцію, - Розенко

Уряд хоче стимулювати розвиток бізнесу.

Підвищення зарплат не вплине на інфляцію, - Розенко
Фото: dyvys.in

Гроші на підвищення мінімальної зарплати майже удвічі шукатимуть у держбюджеті. Про це сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в коментарі журналістам, повідомляє кореспондент LB.ua.

"За рахунок збільшення зарплати дотація бюджету Пенсійного фонду, зокрема, зменшиться. Основні витрати з державного бюджету будуть прив'язані до того, щоб працівники бюджетної сфери не отримували менш ніж 3 200 за рахунок балансування інших витрат і доходів. Безумовно, в такому разі буде здійснено перерахунок держбюджету, держвидатків на оплату праці, з одного боку, з іншого - будуть збільшені доходи Пенсійного фонду. Бюджет 2017 року збалансований", - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, підвищення зарплат не спровокує новий виток інфляції.

"Цей крок не вплине на зростання інфляції. Ми знайшли неінфляційну можливість збільшення зарплати", - заявив він.

Розенко також зазначив, що таким рішенням уряд хоче стимулювати розвиток бізнесу.

"Безумовно, тепер доведеться бізнесу задуматися. Тому що, як ви знаєте, частина виплачувалася людям офіційно, виплачувалася тільки мінімальна зарплата, а все інше йшло в конверті. Ми хочемо таким кроком стимулювати бізнес, перевести в заробітну плату працівникам економію єдиного соціального внеску", - додав також він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про плани Кабінету Міністрів підняти мінімальну заробітну плату з 1 січня 2017 року з 1450 гривень до 3200.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram