ГоловнаПолітика

20% конкурсів у вищий корпус державної служби завершилися без переможців

Голову Нацдержслужби хвилює низька кваліфікація кандидатів.

20% конкурсів у вищий корпус державної служби завершилися без переможців
Константин Ващенко
Фото: Макс Требухов

Вісім конкурсів із 40 на владні посади категорії А, які проводять відповідно до нового закону про державну службу, завершилися без переможців.

Про це розповів на круглому столі, організованому Інститутом Горшеніна і Реанімаційним пакетом реформ, Костянтин Ващенко, голова Національного агентства України з питань державної служби.

"Середня кількість осіб, які подаються на конкурси категорії Б, сягає п'яти чоловік, категорії А - 12. Якщо згадати ситуацію річної давності, до набуття чинності закону, то менш ніж двоє людей на місце в районі, в області подавалося на посаду", - сказав він.

При цьому Ващенко визнав, що кількість претендентів не завжди відповідає якості, тому часто комісії не вдається знайти гідну людину на заміщення тієї чи іншої вакансії.

"Із 40 конкурсів, які відбулися через комісію вищого корпусу, у восьми не було переможця. Учора для семи районів Одеської області відбиралися голови, тільки щодо трьох прийнято рішення, і то - один із цих трьох кандидатів ледве-ледве подолав останній рубіж співбесіди. Стосовно чотирьох районів, незважаючи на кількість кандидатів, комісія не знайшла можливості", - заявила голова Нацдержслужби.

Нагадаємо, що 13 вересня конкурс на посаду голови Миколаївської ОДА виграв нардеп Олексій Савченко, який пише з помилками в кожному слові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram