ГоловнаПолітика

Голова Харківської ОДА і Голова Консультативної місії ЄС передали поліції спецтехніку

Обладнання дозволить зменшити час реагування на виклики

Голова Харківської ОДА і Голова Консультативної місії ЄС передали поліції спецтехніку
Фото: kharkivoda.gov.ua

25 жовтня поліцейські Харківської області отримали 58 планшетів і 81 відеореєстратор від Консультативної місії ЄС. Цієї техніки достатньо, щоб обладнати всі автомобілі швидкого реагування патрульної поліції області, повідомляє сайт ХОДА. 

"Сьогодні наша країна стоїть на шляху перетворень. І важливо, що у нас є міжнародні партнери, які допомагають нам впроваджувати нові підходи, які використовують у європейських демократичних державах", - сказала керівник обласної адміністрації.

Вона зазначила, що обладнання, яке було надано поліції Харківської обпасті Консультативною місією ЄС, поліпшить координацію груп швидкого реагування, допоможе краще відстежувати ситуацію в регіоні і зменшити час реагування на виклики завдяки узгодженості дій поліцейських.

"Перед співробітниками правоохоронних органів сьогодні стоять серйозні виклики, але в той же час перед ними відкриваються нові можливості. Це і оновлена матеріальна база, і застосування нових сучасних підходів, якими керуються у європейському суспільстві, - зазначила Юлія Світлична. - Матеріально-технічна допомога Консультативної місії ЄС - лише один з етапів нашої спільної роботи щодо реформування правоохоронної системи. Разом з Представництвом Консультативної місії в Харківській області ми працюємо над створенням і реалізацією низки програм у сфері безпеки регіону. Впевнена, що ефективне застосування європейських практик дозволить значно підвищити якість роботи правоохоронних органів Харківської області".

Як зазначив голова КМЄС в Україні Кястутіс Ланчинскас, європейські партнери і надалі будуть надавати поліції Харківської області технічну підтримку, а також консультативну допомогу.

"Обладнання, яке ми надаємо, допоможе вам працювати швидше і ефективніше. Але обладнання - ніщо, коли немає професіонала, який працює на благо своєї громади", - зазначив Кястутіс Ланчинскас.

Він повідомив, що незабаром КМЄС спільно зі шведською Національною поліцією будуть реалізовувати в регіонах України пілотний проект, спрямований на розвиток правоохоронної системи - реформування її структури, підходів і самої філософії поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram