ГоловнаПолітика

USAID запустило програму підтримки децентралізації в Україні на $50 млн

Гроші виділять на допомогу 75 об'єднаним громадам.

USAID запустило програму підтримки децентралізації в Україні на $50 млн
Фото: usaid.gov

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запустило в Україні програму "Децентралізація приносить кращі результати і ефективність" (DOBRE) з бюджетом 50 млн доларів, повідомила посол США в Україні Марі Йованович.

"Програма, яка запускається сьогодні, допоможе 75 об'єднаним громадам у семи областях", - сказала Йованович під час відкриття програми DOBRE в Києві у вівторок, передає

"Інтерфакс-Україна".

Тим часом прем'єр Володимир Гройсман подякував США за підтримку реформи децентралізації в Україні.

На старті в програмі беруть участь 25 громад: по шість із Тернопільської та Дніпропетровської областей, чотири з Івано-Франківської, по три з Миколаївської та Херсонської, дві з Харківської і одна з Кіровоградської. Ще 50 об'єднаних громад будуть обрані для участі в проекті 2017 року.

Програма допоможе громадам поліпшити якість державних послуг, оживити місцеву економіку, боротися з корупцією, а також поліпшити можливості для участі людей у розвитку самих громад.

DOBRE - п'ятирічна програма USAID із загальним бюджетом 50 млн доларів, мета якої - підтримка ефективного управління об'єднаних громад; допомога конструктивній взаємодії громадян, громадянського суспільства з органами державного управління; прозорість і якісне надання послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram