ГоловнаПолітика

Саакашвілі вважає е-декларування знущанням

Губернатор нарікає на низькі зарплати на держслужбі.

Саакашвілі вважає е-декларування знущанням
Фото: dyvys.in

Голова Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі вважає нову систему електронного декларування доходів знущанням з держслужбовців, адже "ніхто не живе на зарплату".

"Зараз держслужба повністю деморалізована. Багатьох чиновників почали садити... А скільки ми дали цим чиновникам зарплати, щоб вони не брали [хабарів]? У нас є маленькі острівці, де гарна зарплата, НАБУ, патрульна поліція на межі. Майже ніхто зі службовців не живе на зарплату, тому це все велике лицемірство. Усі брешуть. Ніхто не живе на зарплату", - сказав Саакашвілі в ефірі телеканалу "112 Україна".

"І ця е-декларація - це знущання. Оскільки що ми декларуємо? Ми не знаємо без е-декларацій, що ніхто не живе на зарплату? Ми повністю дестабілізуємо держслужбу, тому що ми говоримо: ми будемо ловити вас пачками, ви всі повинні заповнити е-декларацію, будь-якої миті ми вас можемо всіх притягнути [до відповідальності], але при цьому ми вам не дамо [хорошої] зарплати. Потрібно скоротити держслужбу мінімум удвічі, додати зарплату за реальну роботу", - підсумував він.

Нагадаємо, всі чиновники вищої ланки повинні подати декларації про доходи й активи через систему електронного декларування до кінця жовтня, а влада зобов'язана забезпечити вільний доступ громадськості до цих даних. Виконання цього зобов'язання - структурний маяк МВФ. Решта чиновників зобов'язані заповнювати е-декларації з 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram