ГоловнаПолітика

В Україні впіймали помічника польського депутата на контрабанді бурштину і цигарок

21-річний громадянин Польщі їхав на автомобілі Chrysler.

В Україні впіймали помічника польського депутата на контрабанді бурштину і цигарок
Фото: facebook.com/oleh.slobodyan

Українські прикордонники ввечері в понеділок зупинили автомобіль Chrysler, за кермом якого був помічник депутата польського сейму. У машині виявилися 2430 пачок цигарок і 11,8 кг необробленого бурштину.

"Увечері 24 жовтня 2016 року близько 23-ї години у ППр "Краковець" на виїзд з України прямував автомобіль Chrysler польської реєстрації. Водій, громадянин Польщі 1995 року народження, заявив, що є помічником депутата сейму Польщі і попросив про першочерговий проїзд, оскільки прямував зі службовою метою і поспішав у важливих державних справах. Чоловік навіть надав правоохоронцям лист-прохання особисто від депутата. Однак усі ці документи не збили з пантелику прикордонників, і вони направили автомобіль на поглиблений огляд", - написав речник Держприкордонслужби Олег Слободян у фейсбуці.

Контрабанду знайшли в порожнинах під заднім сидінням і в багажному відділенні.

Автомобіль, цигарки і бурштин вилучено.

Нагадаємо, 21 травня працівники Закарпатської митниці затримали чоловіка під час спроби незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних цигарок. Як з'ясувалося, автомобіль, у якому перевозили контрабанду, належить Посольству України у Словаччині. За кермом був житель Києва Сергій Ліщишин - чоловік першого секретаря посольства Оксани Ліщишин. У вересні МЗС звільнило Ліщишин з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram