ГоловнаПолітика

Укрбюро Інтерполу перевірить звинувачення військової прокуратури в допомозі Януковичу

"Наразі про конкретні факти, які має військова прокуратура, нам не повідомляється".

Укрбюро Інтерполу перевірить звинувачення військової прокуратури в допомозі Януковичу
Фото: mvs.gov.ua

Українське бюро Інтерполу проведе внутрішню перевірку через звинувачення головного військового прокурора Анатолія Матіоса в допомозі екс-президенту Віктору Януковичу.

"Це привід для того, щоб подивитися ще раз на нашу роботу, оцінити, перевірити ті факти, але наразі про конкретні факти, які має військова прокуратура, нам не повідомляється. Сподіваємося на цьому тижні одержати докладнішу інформацію. Поки що офіційного звернення від військової прокуратури не було, але ми самі запропонували провести робочу зустріч, щоб обговорити це питання", - розповів керівник бюро Василь Неволя в коментарі 112 каналу.

Нагадаємо, Матіос заявив, що деякі співробітники українського бюро Інтерполу допомагають колишньому президенту Віктору Януковичу уникнути кримінальної відповідальності.

На початку цього року з сайту Інтерполу зникло багато чиновників часів Януковича. Українське бюро після цього заявило, що Інтерпол не видаляв інформацію про розшук Януковича та інших колишніх урядовців, а тільки обмежив її надання. Файли щодо розшуку Януковича продовжують існувати в закритій базі Інтерполу і до зазначеної системи мають доступ тільки уповноважені на те особи. За таким же принципом заховані картки низки представників колишньої влади України, в тому числі Едуарда Ставицького, Миколи Азарова, Сергія Клюєва. Вони поскаржилися у Інтерпол, що в Україні їх нібито переслідують з політичних мотивів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram