ГоловнаПолітика

Інформацію про збитий пасажирський літак керівництво країни дізналося на засіданні РНБО, - Наливайченко

Лідер руху «Справедливість» розсекретив інформацію про катастрофу МН17.

Інформацію про збитий пасажирський літак керівництво країни дізналося на засіданні РНБО, - Наливайченко
Фото: Макс Требухов

«17 липня, в день теракту МН17, відбувалося засідання РНБО, і все керівництво країни перебувало там», - розповів Наливайченко. Він нагадав, що саме під час цього засідання було оприлюднено оперативну інформацію про те, що збито пасажирський літак над територією Донецької області. З цього і почався щохвилинний відлік розслідування та збору інформації.

«Я розсекречу вам цю інформацію, уздовж кордону тоді стояло 29 батальйонно-тактичних груп збройних сил РФ, розгорнутих в повну бойову готовність. 29 груп тільки на ділянці українсько-російського кордону двох областей: Донецької та Луганської», - заявив екс голова СБУ в ефірі Шустер Life.

Наливайченко уточнив, що БТГ - включали в себе різні види військ і озброєнь: мотострілкові війська, танки, ПЗРК, важке озброєння, артилерію, розвідку, спецназ, диверсійні групи. Одна група - налічувала від 600 до 1000 бійців. За даними контррозвідки, на кордоні тоді перебувало до 25.000 російських військових.

«Тобто це серйозні кулаки. Таких кулаків тільки уздовж кордону двох областей було 29», - зазначив лідер руху «Справедливість».

Він також розповів, що українська сторона відразу надала всі наявні докази міжнародним партнерам. Щоб виключити фальсифікацію трагедії.

«Чому два рази за день президент РФ говорив з прем'єром Нідерландів? Та тому, що у мене в кабінеті сидів керівник спецслужб Нідерландів і вже тоді українська сторона представила космічні знімки, де чітко видно уламки літака і загиблих. Все це ми відкрили і прем'єр Нідерландів все це знав. Мав у руках нашу доказову базу», - зазначив Наливайченко і додав, що все це зробила Україна, щоб довести, що теракт здійснено російськими військовими і російською зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram