ГоловнаПолітика

У нас країна порад, - заступник голови АП Філатов

Філатов спростовує, що запуск Антикорупційного суду можуть відкласти

У нас країна порад, - заступник голови АП Філатов
Фото: Макс Требухов

Процес підготовки законопроекту "Про Вищий Антикорупційний суд" ніхто не саботує. Для його напрацювання знадобиться кілька місяців. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов.

На репліку про те, що європейці очікують якнайшвидшого ухвалення закону про Антикорупційний суд, у тому числі виділяючи кошти на підтримку реформ для боротьби проти корупції в Україні, заступник голови АП відреагував так:

"Ми ж закони приймаємо або повинні приймати не для того, щоб освоїти чиїсь гроші. Ми їх приймаємо, хотілося б вірити, зі змістовною метою".

"Найближчим часом у сфері правосуддя нам належить ухвалити та імплементувати доволі багато законів, і подивитися, як вони будуть працювати. Всі ці закони ретельно продумують і розробляють. І навіть при цьому, звичайно ж, є ризики, що якісь норми не будуть працювати так, як вони задумані.

Тому мова не про те, що хтось саботує або затягує процес підготовки законопроекту про Антикорупційний суд. Він, звичайно, потрібен. Але його треба ретельно підготувати, щоб це був ефективно працюючий, а не просто ще один антикорупційний орган", - зауважив Філатов.

Він зазначив, що для розробки законопроекту про Антикорупційний суд потрібен певний час.

"Не можна займатися всім одночасно. Думаю, це завдання найближчих декількох місяців", - додав він.

Філатов спростував чутки про те, що сьогодні розглядаються варіанти, щоб відкласти реалізацію Закону "Про судоустрій і статус суддів" у частині створення Антикорупційного суду.

"Можливо, у когось є така думка. Відкидати не можу. Але особисто я такого механізму не розробляю", - сказав заступник голови АП.

З приводу створення чергової ради для напрацювання законопроекту про Антикорупційний суд Філатов відзначив:

"У нас і так - країна порад. Кожен хоче порадити, але ось коли треба попрацювати, тоді вже не так багато охочих".

Нагадаємо, 30 вересня набули чинності зміни до Конституції в частині правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram