ГоловнаПолітика

Нардеп Федорук: Рада не проголосує бюджет без змін, спрямованих на децентралізацію

Частина коштів для міст і ОТГ застрягла на найвищому рівні.

Нардеп Федорук: Рада не проголосує бюджет без змін, спрямованих на децентралізацію
Николай Федорук
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Микола Федорук вважає, що парламент не прийме державний бюджет на 2017 рік, якщо в нього не внесуть зміни, присвячені децентралізації.

Про це він сказав на круглому столі, організованому Інститутом Горшеніна і Реанімаційним Пакетом Реформ.

"Якщо говорити про попередній аналіз цього бюджету, то питання децентралізації та реалізації тих законопроектів, які вже ухвалено про децентралізацію, він відображений у цьому бюджеті, хоча не скажу, що в повній мірі. Є деякі неузгодженості в тому, що частина коштів, які мали передаватися ОТГ, містам обласного значення, концентруються поки що на обласному та районному рівнях. Я думаю, що до остаточного читання цього бюджету це буде виправлено. Ми чули заяву із цього приводу прем'єр-міністра, який доручив виправити бюджет у цій частині", - заявив депутат.

"Проблема полягає в тому, що знову обласні ради та районні ради вирішуватимуть, кому дати кошти, кому не дати. Це йде врозріз з ідеологією децентралізації", - пояснив він.

"Депутати не проголосують за бюджет, якщо там не будуть враховані ці позиції щодо децентралізації. Принаймні наша політична сила, а я представляю "Народний фронт", буде на цьому наполягати", - сказав Федорук.

Нагадаємо, що 20 жовтня Верховна Рада прийняла проект державного бюджету на 2017 рік у першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram