ГоловнаПолітика

Клімкін назвав вибори на Донбасі далекою перспективою

Україна пішла на поступки в питанні контролю над кордоном.

Клімкін назвав вибори на Донбасі далекою перспективою
Фото: пресс-служба президента

Передбачені Мінською угодою вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей найближчим часом не відбудуться, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у парламенті.

"На сьогодні ми дуже далекі від того, щоб просуватися до питання організації виборів, оскільки для цього необхідно досягти всіх необхідних передумов безпеки. І виконання цих умов буде оцінюватися і нами, і ОБСЄ, зокрема Бюро з демократії та прав людини", - сказав він.

Клімкін підтвердив відхід України від позиції, що вибори повинні пройти тільки після повернення контролю над російсько-українським кордоном. За його словами, Україна згідна на те, щоб на час підготовки та проведення виборів до кордону отримали доступ представники ОБСЄ. Повернення ж кордону під контроль України має відбутися "наступного дня після виборів".

"Спочатку повний моніторинг з боку ОБСЄ, вироблення планів передачі кордону і наступного дня після виборів - передача кордону українським прикордонникам. Така логіка була закладена від початку в Мінських домовленостях і ніколи ніким не змінювалася", - зазначив міністр.

Нагадаємо, перед переговорами "нормандської четвірки" президент Петро Порошенко говорив, що умовою проведення виборів на Донбасі повинно стати повернення Україні контролю над кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram