ГоловнаПолітика

Україна хоче повернути кордон наступного дня після виборів на Донбасі

До цього кордон має моніторити ОБСЄ.

Україна хоче повернути кордон наступного дня після виборів на Донбасі
Архив
Фото: un.org

Україна пропонує прописати в "дорожній карті" виконання Мінських домовленостей механізм повернення контролю над кордоном на Донбасі.

За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, він передбачає два етапи.

"Контроль над кордоном повинен встановлюватися протягом двох базових етапів. Перший - це моніторинг з боку ОБСЄ. І в нас є чітка логіка і план з ОБСЄ, як це повинно робитися. Це, по-перше, встановлення баз ОБСЄ уздовж кордону, одночасно з розміщення відеоспостереження, причому і нічного спостереження, на всіх ключових дорогах і залізницях. Другий момент - групи ОБСЄ слід розмістити на всіх пунктах пропуску з нашого боку кордону. І третій момент - ОБСЄ із цих баз має контролювати ділянки між цими пунктами пропуску. А наступного дня після виборів контроль над кордоном повинен бути повернутий нам безпосередньо", - заявив Клімкін в ефірі "5 каналу".

Нагадаємо, на зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні було досягнуто домовленості про розробку "дорожньої карти" виконання Мінських домовленостей. Крім того, сторони погодилися, що на Донбасі повинна працювати міжнародна поліцейська місія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram