ГоловнаПолітика

Допит Януковича у справі екс-"беркутівців" буде проходити у відкритому режимі, - адвокат

Точна дата поки що не визначена.

Допит Януковича у справі екс-"беркутівців" буде проходити у відкритому режимі, - адвокат
Фото: стоп-кадр с видео

Допит президента-втікача Віктора Януковича як свідка у справі екс-"беркутівців", які підозрюються в розстрілі Майдану, буде проходити у відкритому режимі.

Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сторони процесу, прокурор, захист, потерпілі матимуть можливість взяти участь у цьому засіданні і поставити свої запитання. Всі ЗМІ, оскільки процес буде відкритим, матимуть можливість бути присутніми на цьому допиті", - сказав Сердюк.

Адвокат зазначив, що на сьогоднішній момент точна дата не визначена, однак підготовчі роботи і процедура з організації допиту Віктора Януковича тривають.

"На жаль, українські слідчі не хочуть їхати на територію РФ, навіть рішення Печерського суду в одній зі справ, яким слідчі зобов'язані прибути до Віктора Януковича для отримання від нього відомостей, до сьогодні не виконано. Це буде звичайне судове засідання, під час якого Віктора Януковича буде допитано як свідка з використанням відеоапаратури. Тобто сторони процесу, прокурор, захист, потерпілі матимуть можливість взяти участь у цьому засіданні і поставити свої запитання. Всі ЗМІ, оскільки процес буде відкритим, матимуть можливість бути присутніми на цьому допиті", - сказав Сердюк.

Нагадаємо, Україна направила до Росії запит на відеодопит Віктора Януковича в червні. У серпні від Мін'юсту РФ надійшла відповідь з проханням продублювати запит, оскільки в ньому нібито загубилися чотири листи.

19 жовтня міністерство юстиції Російської Федерації направило в Радянський суд Ростова-на-Дону запит України про допит колишнього президента країни Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram