ГоловнаПолітика

ЄС прийме рішення про "безвіз" для України після прийняття механізму його призупинення, - Порошенко

Україна має тверду підтримку значної більшості депутатів Європарламенту.

ЄС прийме рішення про "безвіз" для України після прийняття механізму його призупинення, - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявляє, що Європейський Союз прийме рішення про надання Україні безвізового режиму відразу після прийняття механізму його призупинення.

Про це він повідомив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом сьогодні в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Україна має тверду підтримку значної більшості депутатів Європарламенту, і на сьогоднішній день, відразу після рішення про механізм зупинення безвізового режиму, ми не маємо жодних сумнівів, що це рішення (про надання Україні безвізового режиму) буде негайно прийняте", - заявив президент.

 "Я мав можливість в цьому переконатися під час зустрічей на саміті Європейської народної партії, де і президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, і президент Європейської Ради Дональд Туск і керівники країн - членів ЄС, включаючи Ангелу Меркель і багатьох інших, твердо зазначили те, що треба прискорювати надання безвізового режиму (Україні), треба підтримати Україну в завершенні процесу ратифікації (Угоди про асоціацію між Україною та ЄС), треба забезпечити необхідні торгові преференції", - додав голова української держави.

Нагадаємо, затвердження безвізового режиму Україна-ЄС не внесено до порядку денного майбутньої сесії Європарламенту 24-27 жовтня.

12 жовтня міністр закордонних справ Павло Клімкін висловив сподівання, що ЄС зможе вирішити свою внутрішню дискусію з розробки механізму обмеження дії безвізового режиму найближчим часом і розблокує отримання безвізового режиму для України і Грузії.

Крім того, віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс під час зустрічі з Клімкіним в Брюсселі заявив, що Єврокомісія повністю підтримує швидке введення безвізового режиму з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram