ГоловнаПолітика

Юнкер і Туск пообіцяли Україні безвізовий режим

Керівництво ЄС "робить усе" для цього.

Юнкер і Туск пообіцяли Україні безвізовий режим
Президент Украины Петр Порошенко, президент Европейского Совета Дональд Туск и глава Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер, Украин
Фото: EPA/UPG

У рамках участі в саміті Європейської народної партії президент України Петро Порошенко провів зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Ті запевнили, що роблять усе для прискорення введення безвізового режиму для громадян України.

Про це повідомляють на сайті українського президента.

Порошенко поінформував про вчорашню зустріч "нормандської четвірки", яка відбулася в Берліні. Співрозмовники вкотре підтвердили важливість збереження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України.

Порошенко і Туск також скоординували позиції напередодні саміту Європейської ради, що відбудеться 20-21 жовтня, де буде обговорюватися стратегія Європейського Союзу щодо Росії.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанню прискорення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Нідерландами.

Також на зустрічі голова української держави, президент Європейської ради і президент Європейської комісії обговорили порядок денний саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

Нагадаємо, питання про безвізовий режим для України не увійшов до порядку денного чергової сесії Європарламенту, яка відбудеться 24-27 жовтня.

26 вересня комітет Європарламенту проголосував за скасування віз для українців. Після комітету LIBE питання безвізового режиму повинен розглянути Європарламент на сесії. Потім рішення затвердить Рада ЄС. Безвізовий режим набуде чинності на 21-й день після затвердження або з дати, яку буде прописано в рішенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram