ГоловнаПолітика

НАБУ не виявило порушень у питанні квартири Заліщук

Депутат виділила 36 тис. доларів на придбання житла.

НАБУ не виявило порушень у питанні квартири Заліщук
Фото: Facebook/Олег Федонюк

Національне антикорупційне бюро перевірило законність фінансових джерел придбання нардепом Світланою Заліщук квартири і не знайшло підстав для порушення кримінального провадження.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, бюро не має даних про можливі корупційні джерела отримання коштів для придбання житла. Втім, матеріали перевірки скерують у Національне агентство з питань запобігання корупції для подальшої оцінки.

Зазначають, що, за даними фіскальної служби, доходи Заліщук з 2011 по 2014 рр. включно сукупно склали 922 848 грн. Квартиру в Києві вона придбала 2014 року, до обрання народним депутатом, разом зі своїм цивільним чоловіком - головою офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. Також до цього часу Заліщук не працювала на держслужбі. 36 тис. доларів для придбання квартири дала Заліщук, решту вартості квартири було оплачено за рахунок її цивільного чоловіка.

Одночасно протягом аналізу відомостей про фінансово-майновий стан Заліщук НАБУ виявило певні неточності.

По-перше, народний депутат вказала придбану 2014 року квартиру в декларації за 2013 рік.

По-друге, перебування в цивільному шлюбі Світлана Заліщук вказала в декларації тільки за 2015 рік.

Нагадаємо, перевірити придбання квартири НАБУ попросила сама Заліщук у вересні, після того як стало відомо, що в серпні 2014 року вона купила квартиру в центрі Києва площею 160 кв. м. Депутат заявила, що квартиру їй купив цивільний чоловік - шведський дипломат Мортен Енберг, який заради цього продав своє житло в Стокгольмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram