ГоловнаПолітика

Новопризначений прем'єр Хорватії відвідає Україну

Пленкович відомий як лобіст євроінтеграції України.

Новопризначений прем'єр Хорватії відвідає Україну
Андрей Пленкович

Президент Петро Порошенко в Маастрихті провів двосторонню зустріч з новим головою хорватського уряду, колишнім головою делегації Європарламенту в Україні Андрієм Пленковичем.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко привітав Пленковича з обранням на посаду прем'єр-міністра Республіки Хорватія і подякував за ті зусилля, які хорватський дипломат докладав на попередній посаді в Європарламенті.

Президент висловив сподівання, що Пленкович продовжить надавати Україні дипломатичну підтримку вже на новій посаді.

Співрозмовники обговорили низку питань двостороннього співробітництва в економічній, енергетичній та гуманітарній сферах. Порошенко підкреслив, що Україна зберігає інтерес до приєднання до Адріатично-Балтійсько-Чорноморської ініціативи, яку активно просуває Хорватія.

Також було домовлено про візит Пленковича в Україну найближчим часом.

Нагадаємо, в кінці червня парламент Хорватії проголосував за саморозпуск, відкривши таким чином шлях до дострокових виборів. 16 червня хорватський парламент відправив у відставку прем'єр-міністра країни Тихомира Орешковича, який перебував при владі менш ніж півроку.

Пленкович - відомий як лобіст євроінтеграції України - отримав 61 депутатське крісло зі 151 в парламенті Хорватії за результатами дострокових виборів 11 вересня, уклав коаліційну угоду з невеликою правоцентристською партією "Міст". Лідер консерваторів тепер має підтримку 91 депутата в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram