ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне засудження генерала РФ і представника Путіна в Криму

Інкриміновані Белавенцеву і Турченюку особливо тяжкі злочини передбачають довічне ув'язнення.

Суд дозволив заочне засудження генерала РФ і представника Путіна в Криму
Фото: www.segodnya.ua

Печерський районний суд Києва 17 жовтня дозволив почати спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього уповноваженого представника президента Росії в анексованому Криму Олега Белавенцева і заступника головнокомандувача Південного військового округу Збройних Сил Російської Федерації генерал-лейтенанта Ігоря Турченюка.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Російські високопосадовці підозрюються в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до державної зради і веденні агресивної війни.

«Встановлено, що Белавенцев Олег Євгенович і Турченюк в лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади Росії, зробили навмисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювали військовослужбовців Збройних сил України до проведення державної зради і сприяли веденню агресивної війни проти України, що призвело до тимчасової окупації території Криму і Севастополя та інших тяжких наслідків», - йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, підозрюваних оголосили в розшук, є дозвіл на їхнє затримання і доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Відзначається, що інкриміновані О. Белавенцеву й І. Турченюку особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, в серпні Генеральна прокуратура України повідомила про підозру міністру оборони Росії Сергію Шойгу, раднику президента РФ Сергію Глазьєву, а також ще 18 високопоставленим російським чиновникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram