ГоловнаПолітика

Бальцерович: завдяки політиці уряду Яценюка Україна уникнула економічного краху

У цьому році починається повільний економічний ріст, який повинен бути укріплений реформами, вважає автор польських реформ.

Бальцерович: завдяки політиці уряду Яценюка Україна уникнула економічного краху
Лешек Бальцерович
Фото: president.gov.ua

Співголови Групи стратегічних радників із підтримки реформ - один з авторів польських реформ Лєшек Бальцерович і екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош зустрілися з представниками партії Народний фронт під час засідання фракції у понеділок, 17 жовтня.

Після зустрічі Лєшек Бальцерович у інтерв'ю журналістам наголосив, що два роки тому в Україні була дуже важка економічна ситуація через "спадщину" Януковича та економічну агресію Росії: "Те, що було введено заборону експорту України в Росію, - це був великий удар, який викликав рецесію. І в цій важкій ситуації була загроза краху і бюджету, і банківської системи". І завдяки політиці уряду Арсенія Яценюка цей крах не відбувся".

"Було важко, я знаю, це було важко. І через удар Росії, і спадщину економіки. А тепер в цьому році починається повільний економічний ріст, який може бути і повинен бути укріплений реформами, які не болючі для суспільства", - сказав він.

Ці реформи, за словами Бальцеровича, "болючі для деяких груп інтересів, які захищають свої привілеї": "Не треба дозволяти їм це робити".

Він навів приклад демонополізації та приватизації, продовження реформи газового сектору.

"Найголовніше – що почався економічний ріст, він потребує зміцнення, зміцнення можливим шляхом реформ, які не болючі для суспільства", - додав Лєшек Бальцерович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram