ГоловнаПолітика

Єврокомісія підтримує якнайшвидше введення безвізового режиму з Україною, - МЗС

Клімкін зустрівся з першим віце-президентом Єврокомісії.

Єврокомісія підтримує якнайшвидше введення безвізового режиму з Україною, - МЗС
Фото: zn.ua

Віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Брюсселі 17 жовтня заявив, що Єврокомісія повністю підтримує якнайшвидше введення безвізового режиму з Україною.

Про це повідомляє прес-центр МЗС.

Сторони детально обговорили основні питання порядку денного відносин між Україною та ЄС, зокрема перспективи лібералізації Європейським Союзом візового режиму для громадян України та завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію.

"П. Клімкін поінформував співрозмовника про прогрес нашої держави у практичній імплементації реформ, підкресливши виконання Україною всіх зобов'язань, передбачених планом дій щодо візової лібералізації. Ф. Тіммерманс, у свою чергу, зазначив повну підтримку Європейською Комісією якнайшвидшого введення безвізового режиму з Україною", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, затвердження безвізового режиму Україна-ЄС не внесено у порядок денний майбутньої сесії Європарламенту 24-27 жовтня.

12 жовтня Павло Клімкін висловив надію, що ЄС зможе вирішити свою внутрішню дискусію щодо розробки механізму обмеження дії безвізового режиму найближчим часом і розблокує отримання безвізового режиму для України та Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram