ГоловнаПолітика

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про продовження антиросійських санкцій

Також президент доручив підготувати окреме рішення щодо санкцій через вибори в анексованому Криму.

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про продовження антиросійських санкцій
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про продовження на 1 рік санкцій проти російських юридичних і фізичних осіб.

Про це йдеться в указі №467 від 17 жовтня на сайті президента.

Відзначається, що РНБО підтримала пропозиції про продовження і застосування персональних спеціальних економічних санкцій, внесені Кабінетом міністрів, Службою безпеки та Національним банком.

Введені з 16 вересня 2015 року санкції були продовжені щодо всіх фізичних (за винятком осіб, які померли) та юридичних осіб. Також РНБО продовжив на 1 рік санкції, які були застосовані рішенням від 2 вересня 2015 року і введені в дію указом президента від 16 вересня 2015 року.

Додатково Порошенко доручив підготувати окреме рішення про санкції щодо осіб, які були причетні до проведення виборів до Держдуми РФ на території анексованого Криму. Рішення з цього переліку осіб буде опубліковане найближчим часом.

Нагадаємо, 2 вересня РНБО затвердила перелік санкцій проти 1124 російських громадян і 156 компаній. Серед осіб, які підпадають під санкції, - міністр оборони РФ Сергій Шойгу, глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров, голова Держдуми Сергій Наришкін, голова комітету у закордонних справах Держдуми Олексій Пушков, народний артист СРСР Йосип Кобзон, радник президента Сергій Глазьєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram