ГоловнаПолітика

Порошенко призначив голову Харківської ОДА

Юлії Світличній 32 роки, вона наймолодший керівник області.

Порошенко призначив голову Харківської ОДА
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в суботу, 15 жовтня, призначив головою Харківської обласної державної адміністрації Юлію Світличну.

Вона виконувала обов'язки керівника області з 29 серпня, коли її попередник Ігор Райнін очолив Адміністрацію президента України, а 4 жовтня виграла конкурс на заміщення вільної посади.

Представляти Світличну приїхав особисто президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба голови держави. Він запевнив, що конкурс, у якому перемогла Світлична, був "дуже жорстким і конкурентним", і назвав нового губернатора політиком нового покоління.

Президент також зазначив, що вся трудова діяльність Світличної пов'язана зі Слобожанщиною. "Її поважають, вона дуже добре знає регіон, проблеми регіону", - вважає Порошенко.

Світличній 32 роки, вона закінчила Харківський держуніверситет харчування і торгівлі (міжнародна економіка) і Нацакадемію держуправління при Президентові України (державне управління), 2012 року закінчила там аспірантуру і отримала ступінь кандидата наук.

Світлична працювала в Харківській ОДА у 2006-2009 роках на різних посадах. У період президентства Віктора Януковича вчилася в академії, а потім була заступником директора ТОВ "Дорн".

У квітні 2014 року повернулася в ХОДА, де через півроку отримала посаду заступника голови. У квітні 2016 року стала першим заступником голови адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram