ГоловнаПолітика

Аваков: відеокамери на дорогах обійдуться в $1,5 млрд

"Це поворотна інвестиція. Так було в усій Європі, думаю, що так буде і у нас".

Аваков: відеокамери на дорогах обійдуться в $1,5 млрд
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що впровадження відеофіксації порушень правил дорожнього руху вимагає капіталовкладень на рівні 1,5 млрд доларів. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Теоретично ми можемо починати відеофіксацію хоч завтра, але це вимагає дуже серйозних капіталовкладень, щоб обладнати всю територію країни в найкритичніших точках системами відеоспостереження та контролю ... Я думаю, що нам необхідно близько $1,5 млрд, щоб це було кваліфіковано, добре і на довгі-довгі роки. Але це поворотна інвестиція. Так було в усій Європі, думаю, що так буде і у нас", - сказав Аваков журналістам у п'ятницю в Харкові.

"Ми запросили одну серйозну міжнародну фінансову організацію оцінити цю ситуацію і провести міжнародний конкурс на залучення цієї інвестиції", - додав міністр.

А.Аваков зазначив, що вже встановлені тестові камери показали величезну кількість порушень ПДР на дорогах. "Тестові виміри, які ми зробили, поставивши кілька десятків камер, показали, що кількість порушень, вчинених нашими людьми, і кількість штрафів, які вони повинні при цьому платити, - просто жахливі. Це буде шок для автолюбителів, коли вони зрозуміють, скільки вони порушують правил!" - сказав міністр.

Тому, за його словами, поки поліція підготується технічно, водії повинні зрозуміти, що потрібно їздити акуратніше. "Інакше "листи щастя", які будуть приходити автоматично, становитимуть високу частку витрат його бюджету", - підсумував Аваков.

Нагадаємо, влітку МВС почало в тестовому режимі автоматичну відеофіксацію порушень на дорогах в Києві та Одесі.

Закон, яким вводиться автоматична фотозйомка і відеофіксація адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, набув чинності ще на початку серпня 2015 року.

Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram