ГоловнаПолітика

Юлія Світлична та Люк Якобс домовилися про розвиток бізнесу в Харківській області

Посол Королівства Бельгія зазначив загальні позитивні тенденції в економіці регіону.

Юлія Світлична та Люк Якобс домовилися про розвиток бізнесу в Харківській області
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

13 жовтня керівник Харківської ОДА Юлія Світлична провела двосторонню зустріч із послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом.

Під час зустрічі обговорили перспективи співпраці в авіаційній та ІТ-сферах, а також у галузі впровадження енергозберігальних технологій.

Люк Якобс відзначив зростання товарообігу між Харківською областю та Бельгією, яке намітилося у 2016 році, і загальні позитивні тенденції в економіці регіону.

"Це мій другий візит у Харківську область. Вперше я був тут у вересні 2014-го – серед делегації послів, яка відвідувала зону бойових дій, - розповів посол Королівства Бельгія. – Можу відзначити величезну різницю між тим становищем, яке було у 2014 році, і тим, що тут є зараз. За ці два роки відбулося значне зростання і розвиток харківського регіону. У 2014 році була дуже напружена атмосфера, було небезпечно, а зараз ми відчуваємо безпеку та впевненість. Ви дуже чітко перейшли від кризової ситуації до розвитку. Ці тенденції помітні у всіх сферах економіки харківського регіону".

Посол Бельгії підкреслив: "Бельгійська промисловість, бельгійські компанії і бельгійська економіка зроблять велику помилку, якщо не скористаються тими можливостями, які відкриваються в Україні і Харківській області".

Юлія Світлична також запропонувала бельгійській стороні розглянути можливість організації зустрічей для представників бізнесу двох країн, зокрема середнього та малого.

"Моя пропозиція - проаналізувати можливості та бажані перспективи і організувати зустрічі для представників бізнесу Бельгії, можливо, з виїздом на територію Харківської області. А також організації навчальних, інформаційних поїздок для малого і середнього бізнесу. Це буде корисно для розвитку бізнесу в Харківській області», - зазначила керівник Харківської ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram