ГоловнаПолітика

Аваков відмовився від слів про переселенців-злочинців

Біженці - навпаки, жертви злочинів, заявив міністр.

Аваков відмовився від слів про переселенців-злочинців
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спробував уточнити свої слова про те, що причиною зростання злочинності стали переселенці з Донбасу.

"Правда в тому, що мільйони людей були змушені покинути свою домівку. Ці люди, залишившись без дому, переїхали до Києва, Харкова, Дніпропетровська і, по суті, стали жертвою зростання злочинів, це спровокувало зростання злочинності. Не потрібно підміняти це тим, що переселенці провокують злочинність, - злочинність провокує ситуація, в якій вони опинилися. Вони залишилися без дому, без засобів для існування і стали легкими жертвами для кримінального елемента", - сказав міністр журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами голови МВС, суспільство в цілому потерпає від нинішньої ситуації. "У Києві до мільйона осіб додалося. Ці люди - легка жертва для кримінального світу. Перебуваючи в афекті, горі, перехідних життєвих обставинах, вони стають жертвами багатьох злочинів. І це провокує хвилю (злочинності)", - вважає Аваков.

"Міграційна криза в усьому світі завжди провокує хвилю злочинності", - підсумував міністр.

За його словами, ця проблема вирішується шляхом протидії криміналу й облаштування переселенців.

Нагадаємо, у вересні Аваков однією з причин загострення криміногенної ситуації в країні назвав масштабні міграційні процеси. "За роки війни в Київ приїхало близько мільйона біженців-мігрантів з території Донбасу. По всій країні від двох до трьох мільйонів осіб створюють також певну проблематику", - говорив він.

Схожі заяви робили кілька керівників Нацполіції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram