ГоловнаПолітика

Дюмон: для нас Сущенко - журналіст, який працює у Франції

У посольстві репортера знають давно.

Дюмон: для нас Сущенко - журналіст, який працює у Франції
Изабель Дюмон
Фото: Макс Левин

У посольстві Франції в Україні знають Романа Сущенка ще до його призначення власкором "Укрінформу" в Парижі, і для посольства він залишається журналістом, що працює у Франції.

Про це заявила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в кулуарах VI Національного Експертного Форуму інституту Горшеніна, повідомляє "Укрінформ".

"Ми знаємо цього журналіста ще з того часу, коли він працював у Києві. Посольство Франції в Україні працювало з ним. Він вже 6 років живе і працює у Франції постійним кореспондентом, у нього є акредитації МЗС Франції, він завжди відвідує прес-брифінги, тому для нас він журналіст, що працює у Франції", - сказала Дюмон.

Вона нагадала, що французька влада висловила стурбованість з приводу арешту в Росії Романа Сущенка.

"Ми, звичайно, дуже сподіваємося, що з ним все буде добре, і що він зможе знову працювати журналістом у Франції", - зазначила посол.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка 30 вересня затримано в Москві за нібито "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці у кримінальній справі про шпигунство. 7 жовтня Сущенку пред'явлено офіційне звинувачення в шпигунстві.

У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його звинувачення в шпигунстві надуманими.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram