ГоловнаПолітика

Міклош: коли ми робили реформи Словаччини, у нас теж була низька підтримка

Колишній прем'єр Словаччини упевнений, що рейтинг влади в разі продовження реформ піде вгору.

Міклош: коли ми робили реформи Словаччини, у нас теж була низька підтримка
Иван Миклош
Фото: Макс Левин

Співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ при Кабміні Іван Міклош розповів, що, коли він робив реформи в Словаччині, у нього була така ж низька підтримка, як сьогодні має влада в Україні.

Про це він повідомив на VI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна, який проходить у середу в Києві.

"Ви сказали: "Яка там легітимність, коли сьогоднішня влада має 12% підтримки? І вони хочуть змінювати умови життя всіх? Це нелегітимно". Я не згоден. Якщо ви будете чекати, що буде реформаторський уряд, який буде мати час для проведення реформ, підтримку більшості, ніколи реформи не будуть зроблені", - наголосив Міклош.

Він додав, що коли він робив реформи в Словаччині, яка зараз живе набагато краще, ніж Україна, у країні було велике невдоволення.

"У нас не було підтримки тоді. Більшість підтримувала популістів, які боролися проти цих реформ. Я чув це в Словаччині: "У вас немає легітимності це робити! Тільки 15% людей вас підтримують". Але ми мали більшість у парламенті, тому що ми сказали людям перед виборами, що хочемо зробити радикальні реформи, які будуть хорошими для країни. Так, коли ми робили ці реформи, наша підтримка йшла вниз і була приблизно 12-15%. Але ми зробили це, і потім підтримка пішла вгору, тому що люди побачили, що реформи дали результат", - сказав Міклош.

Нагадаємо, Міклош дорікнув Верховній Раді за недостатню підтримку законопроектів Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram