ГоловнаПолітика

Рішення про обмін Сущенка може прийняти тільки Путін, - Фейгін

Надій на виправдання українського журналіста немає.

Рішення про обмін Сущенка може прийняти тільки Путін, - Фейгін
Фото: Макс Левин

Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає затриманого в Росії за звинуваченням у "шпигунстві" українського журналіста Романа Сущенка, вважає, що звільнення його підзахисного можливе лише через обмін і вирішити це може тільки президент Росії Володимир Путін.

"У тій гострій ситуації, в якій перебувають відносини Росії і України, Росії і Заходу, ви ж розумієте, що ніхто не буде звільняти Сущенка просто так. От обмін одних на інших - це допустима конструкція. Тому я вважаю, що обмін - це та конструкція, яка допустима в цій ситуації, але просто для неї потрібно створювати умови", - сказав Фейгін у інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами адвоката, в російському суді, де справу розглядають як закриту через "державну таємницю", надій на виправдання Сущенка немає.

"Тому, відповідно, я бачу тут тільки політичне рішення, але воно можливе, тільки якщо будуть публічні передумови. Тобто якщо обурення тим, що журналіста представили як шпигуна, взяли, заарештували, незважаючи на очевидні публічні факти, - тоді російська сторона значно швидше піде на переговори і в кінці кінців на обмін, ніж якщо про нього взагалі нічого не говорити...", - сказав адвокат.

Він припустив, що такий обмін міг би бути можливим при наявності політичного рішення, на затриману днями в Україні людину, яка, за твердженням Служби безпеки України, є агентом Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка 30 вересня було затримано в Москві за нібито "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці у кримінальній справі про шпигунство. 7 жовтня Сущенку пред'явлено офіційне звинувачення у шпигунстві.

У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а звинувачення його у шпигунстві надуманими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram