ГоловнаПолітика

Депутат Бориспільської міськради вимагав $3 тис. хабара за виділення земельної ділянки

Зловмиснику загрожує позбавлення волі до 8 років із конфіскацією майна.

Депутат Бориспільської міськради вимагав $3 тис. хабара за виділення земельної ділянки
Фото: пресс-служба прокуратуры Киевской области

Правоохоронці затримали депутата Бориспільської міської ради Київської області, який вимагав та отримав у громадян гроші в сумі $3 тис. за вплив на своїх колег-депутатів під час голосування за виділення у приватну власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку цим громадянам.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Відзначається, що зловмисника затримали "на гарячому" співробітники прокуратури спільно зі співробітниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ у Києві та області після отримання неправомірної вигоди.

Вирішується питання про обрання затриманій особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зараз проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин скоєного злочину.

Депутата затримано за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України. За вчинене кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, його перебіг перебуває на контролі прокуратури.

Як повідомлялося напередодні, в Запорізькій області прокурора затримано при отриманні 75 тис. гривень хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram