ГоловнаПолітика

Допит Яценюка у ГПУ тривав п'ять годин

У четвер його знову чекають прокурори.

Допит Яценюка у ГПУ тривав п'ять годин
Фото: nfront.org.ua

Колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка п'ять годин допитували в Генеральній прокуратурі у справі Майдану, повідомляє прес-служба партії Народний фронт, яку він очолює.

Яценюк зазначив, що над цим працюють кілька сотень слідчих, а він особисто розмовляв "з двома молодими, але дуже професійними слідчими". "Впевнений, що якщо такі люди будуть розслідувати справу, то ця справа не просто дійде до суду, але і буде обвинувальний вирок стосовно колишнього режиму", - заявив він.

Колишній прем'єр повідомив, що ця слідча група сконцентрована на подіях із січня по лютий 2014 року. "Але для того, щоб обговорити ці події, треба було повернутися до того, що їм передувало: захоплення влади Януковичем через рішення Конституційного Суду, "харківських угод", де Янукович отримав так звану знижку від Російської Федерації, а реально подарував до 2042 року Крим для російської військової чорноморської бази. Далі - прийняття низки актів Януковичем, в тому числі і скасування курсу на членство України в НАТО", - розповів він.

"Мова йде про те, якими були причини масових протестів. Причина була в тому, що Янукович відмовився від європейського курсу, Янукович продав Україну Росії, і об'єктивно за всім цим стояла Росія. Він був у них не більше, ніж політична лялька. А частина з усіх цих планів, в тому числі і з розгону Майдану, на мою думку, здійснювалася за сприяння та при підтримці Російської Федерації і російських спеціальних служб", - зазначив Яценюк.

Він додав, що 13 жовтня знову йде в ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram