ГоловнаПолітика

Аваков поділився досвідом протидії агресії РФ з польською делегацією

Глава МВС провів зустріч з керівником Бюро нацбезпеки Польщі.

Аваков поділився досвідом протидії агресії РФ з польською делегацією
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч з делегацією представників Бюро національної безпеки Польщі на чолі з його керівником Павлом Солохом.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Сторони розглянули поточну геополітичну ситуацію, загрози для країн з боку Російської Федерації і співпрацю в умовах ведення гібридної війни. На думку Авакова, в разі збройної агресії РФ проти Польщі, необхідно врахувати досвід, напрацьований Україною.

Зокрема, Аваков розповів про особливості міжвідомчої взаємодії МВС та Збройних сил України.

"Коли почалася збройна агресія, ми будували лінію опору РФ єдиними силами, не розділяючи повноважень - як один кулак", - зазначив глава МВС.

Він додав, що протягом першого місяця конфлікту лінію оборони утримували підрозділи Нацгвардії та добровольчі батальйони МВС. Крім того, він розповів, що зараз у прифронтовій зоні почала працювати реформована поліція, що також є важливим фактором стабілізації.

"Наше завдання - демонстративно показати, що, наприклад, в Краматорську населенню жити краще, ніж в окупованій Горлівці, яка розташована за 30 кілометрів... Нова поліція сьогодні, крім іншого, займається ще й предметною агітацією, що є специфічною функцією для правоохоронців. Це - демонстрація нової якості влади", - зазначив Аваков.

Польська делегація висловила подяку за аналіз ризиків і небезпек при гібридному протистоянні, а також пообіцяла врахувати досвід України при створенні стратегії державної безпеки.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше із польською делегацією зустрівся президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram