ГоловнаПолітика

Порошенко висунув умову участі в зустрічі в "нормандському форматі"

Президент не поїде в Берлін, якщо обговорювати будуть політичні пункти Мінська.

Порошенко висунув умову участі в зустрічі в "нормандському форматі"
Фото: EPA/UPG

Адміністрація Президента розіслала інформагентствам коментар щодо майбутньої зустрічі в "нормандському форматі".

Зазначається, що Україна наразі не отримувала запрошення на зустріч у "нормандському форматі". При цьому Україна вважає, що такі переговори доцільні винятково для затвердження "дорожньої карти" досягнутих у Мінську домовленостей.

Відзначається, що останнім часом була активізована робота в "нормандському форматі" на різних рівнях, зокрема експертному, для підготовки саміту з метою узгодження "дорожньої карти" імплементації мінських угод.

"Україна підтримує ініціативу проведення зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії, на якій можна було б затвердити цей документ. Проведення заходу для вирішення лише так званих політичних компонентів Мінська є неприйнятним", - йдеться в коментарі.

Наголошується, що будь-які політичні рішення можуть ухвалюватися лише після очевидного прогресу в питаннях безпеки.

Нагадаємо, у вівторок стало відомо, що канцлер ФРН Ангела Меркель запросила президентів України Петра Порошенка, Росії Володимира Путіна і Франції Франсуа Олланда на вечерю в Берліні. Зустріч має відбутися 19 жовтня.

Політичні пункти  Мінських угод передбачають ухвалення постійного законодавства про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей і вибори на цих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram