ГоловнаСвіт

США офіційно звинуватили Росію у втручанні у вибори президента

Крадіжки даних і зливання інформації мають на меті вплинути на виборчий процес в США

США офіційно звинуватили Росію у втручанні у вибори президента
Путин во время саммита G20 в Ханчжоу, Китай, 04 сентября 2016 года
Фото: EPA/UPG

За останніми кібератаками на системи електронного листування осіб і установ у США, враховуючи зломи е-мейлів політичних організацій, стоїть уряд Росії. Про це йдеться в спільній заяві міністерства нацбезпеки США і Директора національної розвідки, передає Голос Америки.

"Останні публікації електронних листів, нібито отриманих в результаті хакерських зломів, на таких сайтах, як DCLeaks.com і WikiLeaks, а також публікації хакера Guccifer 2.0, мають ознаки методів і мотивів, які спостерігаються у зусиллях, що направляє Росія", - йдеться в заяві розвідувальної спілки США (USIC).

"Ці крадіжки даних і зливання інформації мають на меті вплинути на виборчий процес у США. Подібні дії не є новиною для Росії - росіяни використовували аналогічну тактику в Європі та Євразії, наприклад, щоб вплинути на громадську думку. Ми вважаємо, враховуючи масштаб і чутливий характер цих зусиль, що тільки високі чиновники Росії могли віддати наказ про подібні заходи ", - зазначає розвідка США.

Нагадаємо, у вересні голова Нацрозвідки США звинуватив Росію у зломі серверів Демпартії. Джеймс Клеппер заявив, що Росія намагається впливати на вибори в інших країнах ще з 1960-х років.

Наприкінці липня стало відомо про злом сервера комітету Демократичної партії з виборів у Конгрес. Представники штабу Клінтон припустили, що атака - справа рук російських хакерів, і Москва таким чином намагається вплинути на результати виборів. Сама Клінтон звинуватила російську розвідку у зломі серверів Демпартії.

Пізніше дві американські компанії з кібербезпеки довели причетність російських хакерів до злому комп'ютерів Демпартії.

2 вересня президент РФ Володимир Путін відкинув причетність Росії до хакерських атак у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram