ГоловнаПолітика

Україна висловила протест у зв'язку з обвинуваченням Сущенка в шпигунстві

У МЗС вимагають від Росії негайно звільнити утримуваних РФ політичних в'язнів - громадян України.

Україна висловила протест у зв'язку з обвинуваченням Сущенка в шпигунстві
Роман Сущенко
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з оголошенням ФСБ РФ офіційного звинувачення журналісту, власному кореспонденту Національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Роману Сущенку.

Про це повідомляє прес-центр МЗС.

"Безпідставне затримання і надумане, необґрунтоване звинувачення українського журналіста у шпигунстві є черговим підтвердженням політики РФ щодо посилення тиску на Україну і незаконного переслідування громадян України. Свідоме ігнорування закликів української сторони негайно допустити до Романа Сущенка українського консула є продовженням цілеспрямованої політики Кремля щодо цинічного використання громадян України у політичних цілях та порушення прав людини", - наголошується в повідомленні.

У МЗС вимагають від Російської Федерації негайно звільнити Романа Сущенка і всіх інших політичних в'язнів - громадян України, яких вона отримує, і закликають міжнародне співтовариство посилити тиск на РФ з метою якнайшвидшого припинення порушень прав людини та переслідувань незалежних журналістів.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка 30 вересня затримали в Москві за нібито "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці у кримінальній справі про шпигунство. 7 жовтня Сущенку пред'явлено офіційне звинувачення у шпигунстві.

У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його звинувачення в шпигунстві - надуманими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram