ГоловнаПолітика

Тимошенко: "Батьківщина" буде боротися з корупцією в електроенергетиці

Вона вважає, що прийняття цього проекту буде вигідним монополістам і корупціонерам.

Тимошенко: "Батьківщина" буде боротися з корупцією в електроенергетиці

Партія "Батьківщина" буде боротися проти ухвалення законопроекту про нову модель ринку електричної енергії в Україні.

Про це заявила її лідер Юлія Тимошенко, повідомляють на сайті "Батьківщини".

Вона вважає, що прийняття цього проекту буде вигідним тільки монополістам і корупціонерам.

"Думаю, що і пан Гройсман зможе відкривати шампанське, бо він буде сидіти на роздачі права надавати універсальну послугу населенню України. Це означає, що він визначатиме, хто буде заробляти посередницькі гроші на дешевій електроенергії, постачаючи її втричі дорожче населенню України", - заявила Тимошенко.

Вона вважає, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман перший особисто відповідає за спробу провести цей законопроект через Верховну Раду.

"Батьківщина як партія і я як її керівник будемо публічно боротися проти руйнування правильно працюючого ринку електроенергетики. Якщо хтось хоче прямих контрактів на поставку електроенергії споживачам, то ми за те, щоб дати таке право побудованим новим потужностям. Будуйте нові теплові електростанції, малі гідроелектростанції, альтернативні потужності з виробництва електроенергії і забезпечуйте за прямими контрактами. Це буде абсолютно чесно та правильно. Але використовувати державні монополії, які виробляють гідроелектроенергію, атомну електроенергію для того, щоб заробляти на посередницьких послугах через підвищення тарифів для населення на електроенергію - ми цього не допустимо!" - сказала вона.

Нагадаємо, законопроект №4493 про ринок електроенергії було прийнято 22 вересня в першому читанні. Він передбачає, що виробники зможуть продавати свою енергію на різних ринках у різні відрізки часу (ринок двосторонніх контрактів, ринок "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок, ринок допоміжних послуг), при цьому ціну буде встановлювати не Нацкомісія, як зараз, а ринок.

Тимошенко виступає за збереження діючої "англійської" моделі ринку електроенергії, коли вся електроенергія, яка виробляється в Україні, продається за регульованою ціною на Оптовому ринку електроенергії, оператором якого є ДП "Енергоринок". Потім її постачають споживачам через обленерго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram