ГоловнаПолітика

Справу Лавриновича передано до суду

Колишньому міністрові загрожує до 12 років позбавлення волі.

Справу Лавриновича передано до суду
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура 7 жовтня передала до Шевченківського районного суду Києва обвинувальний акт проти колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Як повідомляють на сайті ГПУ, підозрюваними в справі також є колишній заступник Лавриновича й екс-директор Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності - головний бухгалтер Міністерства юстиції.

Їх звинувачують у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн доларів) під час "безпідставної та незаконної" закупівлі Мін'юстом послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США). Ця компанія повинна була надати правову допомогу під час підготовки до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини. Кримінальне провадження розслідували за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Лавриновичу загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, підозру Лавриновичу в цій справі висунули понад рік тому. Суд обрав екс-міністрові запобіжний захід у вигляді застави, і він її сплатив. У серпні 2016 року слідчі вручили Лавриновичу оновлену підозру в цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram