ГоловнаПолітика

У НФ визнали візовий режим з Росією перешкодою для диверсантів

Леонід Ємець бачить у введенні віз тільки позитив.

У НФ визнали візовий режим з Росією перешкодою для диверсантів
Леонид Емец
Фото: http://nfront.org.ua/

Введення візового режиму з Росією посилить безпеку України і зупинить потік диверсантів, заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Леонід Ємець.

"Візовий режим означає, що українська держава, яка перебуває зараз у стані війни з Росією, отримає можливість контролювати, хто перетинає український кордон. Зараз ми отримуємо інформацію про це вже постфактум. Це неможливо, це небезпечно для нашої держави в плані обороноздатності", - наведено його слова на сайті НФ.

"Тому ми хочемо і маємо право чітко визначати, хто з громадян РФ хоче прибути до нас в Україну, отримати прізвища цих громадян, контролювати їх перебування і виїзд - це в інтересах нашої безпеки. Інакше ми постійно будемо отримувати диверсантів, які тут перебувають, щоб знищити наш спокій, наш мир і нашу українську державу", - додав народний депутат.

Представник "Народного фронту" також спростував звинувачення деяких політичних сил, що введення візового режиму з Росією погіршить процес обміну полоненими.

"Ці речі ніяк не стосуються візового режиму. Обміном полоненими займаються окремі фахівці окремих спецслужб спільно з дипломатами, а візовий режим - це інше питання", - сказав Ємець.

Народний депутат також висловив обурення, що деякі політики закривають очі на реальну війну з Росією.

"Вони сидять у теплих кабінетах, кафе в місті Києві, сподіваючись, що можуть відсидітися. На жаль, у реальному житті так не буває. Війна приходить навіть до тих, хто робить вигляд, що її немає", - резюмував представник "Народного фронту".

Нагадаємо, напередодні спікер парламенту Андрій Парубій запропонував розглянути запровадження візового режиму в РФ через затримання в РФ українського журналіста Романа Сущенка. Він висловив упевненість, що Рада підтримає цю ініціативу.

Утім представник "Блоку Петра Порошенка" Олексій Гончаренко заявив, що фракція не голосуватиме за запровадження візового режиму з Росією. При цьому фракції "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія і "Батьківщина" вводити візи згодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram